Voorspeelmiddag voor TopJunior en de Badminton School

Al jaren worden er in Almere trainingsmogelijkheden geboden aan talentvolle badmintonners. Deze trainingsmogelijkheden zijn niet alleen bedoeld voor jeugdspelers van de BV Almere, maar ook voor jeugdspelers van andere verenigingen in en rond Flevoland. Zo zijn in de loop der jaren de BTF TopJunior (TJ), de BTF School (BTF BS) en de Badminton Academy (BTF Academy) ontstaan.

De TopJunior is er voor de jongste en startende badmintonspelers/speelsters. Er is aandacht voor de basisbeginselen van het (wedstrijd-) spel en technieken. Elk laatste halfuur van de training worden de rackets en shuttles aan de kant gelegd en is er ‘kracht’training zonder gewichten om te werken aan de ‘core-stability’ die het kind ook naast het badminton ten goede komt. Het plezier in badminton staat echter voorop en eigenlijk de enige randvoorwaarde voor spelers van de TJ is dat ze passen in de homogene trainingsgroepen die de TJ per seizoen samenstelt. Vanwege de jeugdige leeftijd en de intensiteit van de trainingen is het voor de Top Junior, in tegenstelling tot de overige onderdelen van BTF, ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de maandag of de vrijdagtraining. Uiteraard is de progressie bij deelname aan beide dagen na een jaar het grootst.

Na de Top Junior is er de BTF School die als doelstelling heeft om talenten in de leeftijd 9-14 jaar op te leiden voor doorstroming naar uiteindelijk een Badminton Academie. Hiertoe biedt de BS een trainingsprogramma dat bestaat uit wekelijks verplichte 2 x 2 uur training, op de maandag- en vrijdagavond.

De doelstelling van de BTF Academy is om op te leiden voor doorstroming naar de nationale juniorenselecties of op te leiden voor doorstroming naar de BTF Elite en/of eerste en ere-divisie. Hiertoe biedt de Academy een trainingsprogramma dat komend seizoen bestaat uit wekelijks 3 x 2 uur training. De focus van de Academy training ligt op de ochtendtraining. Het advies is om dit te doen in combinatie met onderwijs op een Topsport Talentschool in Almere. Topsport talentscholen in Almere zijn het Echnaton en het Helen Parkhurst.

Om jeugdspelers kennis te laten maken met de extra trainingsmogelijkheden voor het seizoen 2019/2020 wordt er op maandag 20 mei 2019 met name voor spelers/speelsters voor de TopJunior en de BTF Badminton School een voorspeel moment georganiseerd. Tijdens dit voorspeelmoment zal er training worden gegeven door onze gediplomeerde BTF trainers. Zij letten vooral op je inzet en op je huidige niveau en beoordelen in welke topsportgroep je het beste tot je recht komt.

Ben jij de jeugdspeler die, zonder van club te wisselen, extra wil trainen en zijn eigen spel naar een hoger niveau wil tillen, meld je dan direct aan voor het voorspeelmoment en ervaar hoe leuk (top)sport kan zijn. Neem je ouder(s) mee en laat je informeren! De open talentendag zal worden gehouden in Sporthal “Raggers” in Almere op 20 mei 2019
van 16:30 tot 18:30 uur.

Aanmelden kan via Info@btf.center
Vermeld naast je naam en contactgegevens ook je leeftijd en je speelsterkte.
Graag zien we je aanmelding tegemoet.

Geplaatst in Uncategorized.