Trainingsstage in Zwitserland BTF-CBA

Trainingen BTF Academy en CBA juniors in Zwitserland

Donderdag 13 april om 9:25 uur vertrokken we naar Zwitserland om daar een trainingsstage af te werken met de BTF Academy. Helaas moesten we Anne achterlaten omdat ze een hersenschudding had opgelopen. 925 km later was het ondertussen 20.45 uur geworden en na het nuttigen van wat pizza’s en drinken werd het tijd om de kamers op te zoeken en de bedden te verdelen.
Vrijdagochtend werd om 8:30 het ontbijt genuttigd, na het ontbijt was het rustig omkleden en de eerste training zou buiten zijn.
Onder een heerlijke strak blauwe hemel werd op een grote zandvlakte de krachttraining gedaan. Er werd kennis gemaakt met de spelers van CBA waar deze week gezamenlijk mee getraind zou gaan worden. Na 2 uurtjes was het weer voorbij en kon iedereen zich opmaken voor de warme lunch. Na de lunch stond om 15:00 uur de eerste binnen training gepland.
Echter om 14:45 uur stond iedereen al op de baan te wachten tot de trainers het sein gaven om de training te beginnen. Om 17:00 uur werden de banen weer verlaten , om tegen 19:00 uur weer terug te keren om voor die dag de laatste training te krijgen. Tussendoor werd de 2e warme maaltijd van die dag redelijk snel naar binnen gewerkt , omdat arbeid hongerig maakt.
Redelijk moe maar voldaan werd zo rond 22:30 uur de zaal en douches verlaten om de bedden weer op te zoeken.
IMG_5599
Zaterdag begon weer om 8:30 uur met het ontbijt. Vandaag stond er een ochtend en een middag sessie op het programma.
Na vele oefeningen werd de ochtend training afgesloten met partij vormen. Na de lunch had iedereen wat tijd voor zichzelf.
Waarna van 14:00 – 16:00 uur de middagtraining werd gehouden. Met het diner in de buik mochten de spelers ’s avonds vanaf 20:30 uur gebruik maken van de Welness in het hotel. Vooraf werd er nog een uitgebreide analyse gemaakt met filmmateriaal wat tijdens alle trainingen gemaakt was. Samenspel,ambities en uitstraling op de baan is daarin besproken als aandachtspunten. Ondanks dat de vermoeidheid toch wel parten begon te spelen ging toch iedereen mee, om een uur later teleurgesteld naar buiten te komen omdat ze echt nog niet naar bed wilden en dat de diverse sauna’s en bubbelbaden toch wel erg lekker waren en of ze toch niet wat langer konden blijven. Iedereen verdween weer naar de kamer om spelletjes te spelen,film te kijken of gewoon even lekker te chillen.
IMG_5684
Zondag was alweer de laatste dag dat er getraind zou gaan worden , want maandag zouden we weer richting Almere gaan.
Zoals elke dag werd er weer om 8:30 uur ontbeten. En ook op zondag werd er ’s ochtends en ’s middags getraind.
Bij de partijen in de laatste trainingen ging het er pittig aan toe, voor iedere winstpartij werd er namelijk een paasei verdiend en voor sommige liep dat aardig op. Aan het einde bleek dat er toch ook wel een hoop sportieve spelers mee waren want uiteindelijk werden de paaseieren ook onder de verliezers verdeeld. Na de laatste training werden de leerpunten van deze trainingsstage besproken. Nadat we tussen 18:00 – 19:00 uur weer gedineerd hadden stond er om 19:30 uur bowlen op de agenda. Er werd 1 ½ uur lang fanatiek gespeeld op 3 banen.

Maandag was het ontbijt op een iets andere tijd namelijk 6:30 uur. De terugreis zou om 7:15 uur aanvangen dus moest er op tijd ontbeten worden. Nadat de bussen weer volgeladen waren begon de terugreis naar sporthal Raggers. Onderweg werd er nog even gestopt bij Mc Donalds om alle vitaminen en spieropbouwende supplementen weer aan te vullen. Rond 19:15 uur waren we weer terug op de parkeerplaats bij BVA Almere. Daar werd bijna iedereen weer opgewacht om het laatste stukje naar huis te worden gebracht.
IMG_5804
Namens de begeleiding wil ik iedereen bedanken voor deze gezamenlijke reis, wij hebben erg genoten van jullie inzet , gezelligheid en gezelschap.

Ook de trainers:

Gita Djajawasito
Nadia Fankhauser
Donovan Cuntapay
Vountus Indramawan
IMG_5652
Heel hartelijk dank voor jullie inzet , geduld en begeleiding, want wij hebben namelijk alleen maar positieve reacties ontvangen.

Als laatste natuurlijk ook onze dank aan de sponsoren die deze onvergetelijke trip mede mogelijk hebben gemaakt:

Autoradam
Ontwikkeljenu.nl
The Melchers Groep Lelystad

Geplaatst in Uncategorized.